Aile Hekimine gitmek isteyen vatandaşlar, yeni sistem sayesinde zaman kaybına uğramadan, istedikleri bir saatte muayene olabilecek.
19 Aralık 2017

Aile Hekimleri, 1 Temmuz’dan itibaren hastaneler için kullanılan Merkezi Randevu Sistemi’ne geçti. Aile Hekimine gitmek isteyen vatandaşlar,  yeni sistem sayesinde zaman kaybına uğramadan, istedikleri bir saatte muayene olabilecek. Söz konusu uygulama karşılığında herhangi bir ücret alınmayacak. “Alo182” aracılığıyla randevu almak isteyenler, bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödeyecek. Ayrıca internet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalar ile ücretsiz randevu almak mümkün.

Yeni sistem neler getiriyor?

ALO 182, www.hastanerandevu gov.tr internet adresi ve mobil cihazlara yüklenebilen “Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması” ile zahmetsizce randevu alınabilir. İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil. Ayakta tedavi olmak için başvuran hastaların muayenesi yapılacak.  Acil olarak gelen hastalara ise her zamanki gibi öncelik verilecek. Aile Hekimi izinli olan bir hasta, doktoruna vekâlet eden bir başka Aile Hekimine başvurarak muayene olabilecek.